Ugrás a lényegre

· Egy perc olvasmány
Schulcz Ferenc

Frissítés: a levelezés újra működik. Köszi a türelmeteket!

A tegnapi nap folyamán a levelezőszerverünkre hirtelen nagy mennyiségű spam levél zúdult, ami fennakadásokat okozott a szolgáltatásban.

A levéltömeget elhárítottuk, de a forgalom miatt a szerver egyetemi tiltásban részesült, amit azóta sem sikerült feloldani, így a levelezés átmenetileg nem elérhető. A probléma megoldásán dolgozunk!

· Egy perc olvasmány
Schulcz Ferenc

A koronavírus-járvány miatt a Schönherz Zoltán Kollégiumot kiürítik, de ez nem jelenti azt, hogy az élet leállna. Van jó pár olyan szolgáltatásunk (pl. a levelezőlisták, a RemoteApp, a VIKWiki, és még sorolhatnánk,) ami otthonról, távoktatás mellett vagy személyes célokra is hasznos lehet. Mindent megteszünk, hogy ezeket a továbbiakban használni tudjátok.

· 3 perc olvasmány
Schulcz Ferenc

Az Admin.SCH az az oldal, ahol a kollégisták kezelhetnek mindent, ami a Házon belüli internetezésükkel kapcsolatos: IP címet regisztrálhatnak, újabb eszközöket adhatnak hozzá, vagy bejelenthetik a szobai access point-jukat. Ez egy olyan weboldal, amit minden kollégista használt már, és életbevágó szolgáltatásokat tudnak itt beállítani – mondhatjuk tehát, hogy kritikus rendszerről van szó.

· Egy perc olvasmány
Schulcz Ferenc

Tegnap éjszaka egy leállás keretében lecseréltük a salgópolcon lévő switchet egy nagyobb kapacitású eszközre, így a nálunk hosztolt szerverek egy gyorsabb hálózatot használhatnak majd.

· Egy perc olvasmány
Schulcz Ferenc

A mai naptól (2019. 09. 09.) indul az őszi hálózatregisztrációs időszak, mostantól tudtok IP-címet regisztrálni az admin.sch.bme.hu oldalon. Ez az IP már publikus cím lesz, és nem lesz a 80-as és 443-as portokra korlátozva a forgalma. Lehetőség van belső IP-cím igénylésére is, ezzel csak a Házon belül lehet majd forgalmazni.