Ugrás a lényegre

· Egy perc olvasmány

Ahoy!

Ismét pályázni lehet a KSZK villanykarosoknak nyújtott szerverhoszting szolgáltatására, mely ideális szakdolgozathoz, diplomamunkához vagy egyéb kutatás/fejlesztéshez szükséges szerver működtetéséhez, akár hobbiprojektekhez.

Aki már rendelkezik hellyel a salgón, annak kötelező újrapályáznia!

Az elhelyezés ingyenes, csak egy hálóreget kell csinálni, amelyre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a nem salgósokra, így akinek a többi hálóregekért fizetnie kell, annak a salgósért is kell. A külsős pályázóknak szükségük van kollégista felelősségvállalóra.

Szabályzat: https://support.sch.bme.hu/kb/faq.php?id=22

Fontos, hogy az elhelyezendő gépeket fel kell matricázni, lehetőleg az előlapjukon. A matrica sablonját ezen a linken éritek el.

Pályázat leadása ezen a formon, határidő: 2024.10.01. 14:00 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcXPawtro3gbYD49elNb_i4GsqoBdkSPDSIidPVKT5K4A2PQ/viewform?usp=sf_link

Kontakt személy: Szenczy Balázs (szenczy.balazs [at] kszk.bme.hu)

· 4 perc olvasmány

Az AuthSCH szolgáltatásunk idén nyáron ünnepli indulásának tizedik évfordulóját! Az ünnepre készülve úgy döntöttünk, hogy ráfér egy kis tatarozás, így hosszú idő után most megújul és új funkcionalitással bővül az AuthSCH.

· Egy perc olvasmány
Schulcz Ferenc

Frissítés: a levelezés újra működik. Köszi a türelmeteket!

A tegnapi nap folyamán a levelezőszerverünkre hirtelen nagy mennyiségű spam levél zúdult, ami fennakadásokat okozott a szolgáltatásban.

A levéltömeget elhárítottuk, de a forgalom miatt a szerver egyetemi tiltásban részesült, amit azóta sem sikerült feloldani, így a levelezés átmenetileg nem elérhető. A probléma megoldásán dolgozunk!

· Egy perc olvasmány
Schulcz Ferenc

A koronavírus-járvány miatt a Schönherz Zoltán Kollégiumot kiürítik, de ez nem jelenti azt, hogy az élet leállna. Van jó pár olyan szolgáltatásunk (pl. a levelezőlisták, a VIKWiki, és még sorolhatnánk,) ami otthonról, távoktatás mellett vagy személyes célokra is hasznos lehet. Mindent megteszünk, hogy ezeket a továbbiakban használni tudjátok.

· 3 perc olvasmány
Schulcz Ferenc

Az Admin.SCH az az oldal, ahol a kollégisták kezelhetnek mindent, ami a Házon belüli internetezésükkel kapcsolatos: IP címet regisztrálhatnak, újabb eszközöket adhatnak hozzá, vagy bejelenthetik a szobai access point-jukat. Ez egy olyan weboldal, amit minden kollégista használt már, és életbevágó szolgáltatásokat tudnak itt beállítani – mondhatjuk tehát, hogy kritikus rendszerről van szó.