Ugrás a lényegre

Finally: Hálózatregisztráció

· 2 perc olvasmány

Ettől a félévtől a hálózatregisztráció menete jelentősen megváltozik, új online felületen kerül lebonyolításra.

Az oldalra való belépéshez szükséged lesz egy BME Címtár (BME SSO) azonosítóra, illetve SCH Accountra (röviden SCHAcc). Előbbit a login.bme.hu/admin weboldalon Neptun adataid megadásával kérhetsz, SCH Accountot, melyet eddig csak személyesen regisztráltunk, mostantól címtár azonosítód birtokában bármikor létrehozhatsz magadnak a kszk.info/SCHAcc/reg oldalon. Minden létrehozott SCHAccountot jóvá kell hagynunk, ez hálóregisztrációs időszakban 1-2 órán belül megtörténik.

Ha már rendelkezel SCH Accounttal, az egyetemi címtáras bejelentkezés akkor is szükséges az adataid frissítéséhez. Abban az esetben, ha elfelejtetted régebben létrehozott SCHAcc-od jelszavát, a kszk.info/SCHAcc/jelszo weboldalon címtáras belépést követően új jelszót adhatsz meg.

Az admin.sch.bme.hu felületre történő belépés után tudod a használni kívánt eszköz(ök) MAC címét felvenni rendszerünkbe. Egy regisztrációval több eszközt (több MAC címet) is hozzáadhatsz, de egy időben csak egyik kapcsolódhat a hálózatra.

Regisztrációs időszak:

  1. október 2-12.

Lehetőség van regisztrációra a félév során később is, de a kijelölt időszakban kibővített nyitvatartási időben lehet befizetni a hálózatfejlesztési hozzájárulást a Schönherz Telekom ügyfélszolgálatán (SCH 1719). Szintén újdonság, hogy a hozzájárulási díj befizethető két részletben is, ezzel kapcsolatban további információt olvashatsz a regisztrációs felületen.

A hálózatfejlesztési hozzájárulás a teljes félévre DO-val 7000 Ft, KB-val 6500 Ft, ÁB-val 6000 Ft.

Fizetési időpontok:

Október 10. 14:30 – 19:00 Október 11. – október 12. 12:00 – 19:00 Október 15. 8:00 – 19:00 Október 16. 14:00 – 19:00 Október 17. 12:00 – 19:00

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a hálózatregisztráció kezdetekor az összes eddigi regisztráció törlődik, minden gép portkorlátozott (csak http/https) kapcsolatot kap. A regisztrációt követően a korlátozás feloldódik. Aki nem regisztrál, vagy nem fizeti be a hozzájárulást, annak a regisztráció végétől nem lesz internetkapcsolata.