Ugrás a lényegre

Jelentős szolgáltatáskiesés

· Egy perc olvasmány

A következő egy hétben a Schönherz szervertermében a klímarendszer teljes cseréjére kerül sor. A szerelési munkálatok bizonyos fázisai megkövetelik a helyiségben üzemeltetett eszközök (pl. szerverek) lekapcsolását a károsodás elkerülése végett.

Ennek megfelelően a következő kiesésekkel kell számolni:

  • a salgópolcon található gépek ma éjfélkor le lesznek kapcsolva és elképzelhető hogy a munkálatok befejezéséig kikapcsolt állapotban is maradnak.
  • a szerverek vasárnap (04. 28.) 21:00-kor lesznek leállítva és a szerelési munkálatok végéig le lesznek állítva. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Schönherzes hálózaton és a következő pontokban felsoroltakon kívül a többi KSZK-s szolgáltatás nem lesz elérhető.
  • a következő szolgáltatások esetén nem kell számolni teljes leállással, a kiesés kb. egy órás lesz: SCH levelezés, levelezőlisták.
  • A VIKWiki ugyan nem lesz elérhető, de egy nem szerkeszthető változata üzemelni fog a wiki2.kszk.info címen (a tartalma a vasárnap napközben elérhető legfrissebb lesz).
  • a KSZK oldal sem lesz elérhető, így az esetleges infókért érdemes feliratkozni Facebook, Google+ vagy twitter oldalunkra.

A szerelési munkálatok és így a leállás legkésőbb szerdáig tart, de elképzelhető hogy hamarabb visszaáll a szolgáltatások rendes működése.