Ugrás a lényegre

Salgópályázat – 2019 nyár

· 2 perc olvasmány
Schulcz Ferenc

Ismét pályázni lehet a KSZK villanykarosoknak nyújtott szerverhoszting szolgáltatására, mely ideális szakdolgozathoz, diplomamunkához vagy egyéb kutatás/fejlesztéshez szükséges szerver működtetéséhez.

Jelenleg 17 salgópolcos helyre, valamint 8U-nyi rackszekrényes helyre lehet pályázni. Az elhelyezett szervereket két, összesen több mint 36kW-os berendezés hűti. A gépeknek 100 megabites internet-hozzáférést biztosítunk, erősen indokolt esetben kérhető gigabites hálózati csatlakozási pont. Várhatóan a nyár során egy éjjeli leállás keretében a salgót kiszolgáló hálózati eszközök cserélve lesznek, ez után az összes hálózati csatlakozási pont gigabites lesz.

Az elhelyezés ingyenes, csak egy hálóreget kell csinálni, amelyre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a nem salgósokra, így akinek a többi hálóregért fizetnie kell, annak a salgósért is kell. A külsős pályázóknak szükségük van kollégista felelősségvállalóra.

FIGYELEM! A tavaszi félévben pozitívan elbírált pályázatok esetén a nyári időszakra NEM szükséges újra pályázni!

A részletes szabályzat itt található.

Fontos, hogy az elhelyezendő gépeket fel kell matricázni, lehetőleg az előlapjukon. A matrica alapot ezen a linken éritek el.

Fontos még, hogy az összes szervergépen kötelezővé vált az LLDP szolgáltatás futtatása, és azon keresztül legalább a szerver hosztnevének hirdetése.

Rackelhető gépet rack sín hiányában nem tudunk elhelyezni.

Pályázat leadása ezen a formon lehetséges, a pályázat határideje 2019. július 8.

A pályázatok elbírálása folyamatos, legfeljebb egy hét feldolgozási idővel.

A pályázók a pályázatuk pozitív elbírálását követően, előzetes egyeztetés után helyezhetik el gépeiket a KSZK szervertermében és ekkortól csinálhatnak hálóreget a megfelelő hálózatba.

Kontakt személy: Torma Kristóf torma.kristof[KUKAC]kszk.bme.hu