Ugrás a lényegre

Salgópályázat – 2021 tavasz

· 2 perc olvasmány
Schulcz Ferenc

Ismét pályázni lehet a KSZK villanykarosoknak nyújtott szerverhoszting szolgáltatására, mely ideális szakdolgozathoz, diplomamunkához vagy egyéb kutatás/fejlesztéshez szükséges szerver működtetéséhez.

Jelenleg 4 salgópolcos helyre, valamint 2U-nyi rackszekrényes helyre lehet pályázni. Az elhelyezett szervereket két, összesen több mint 36kW-os berendezés hűti. Erősen indokolt esetben kérhető gigabites hálózati csatlakozási pont. Várhatóan a nyár során egy éjjeli leállás keretében a szervertermi infrastruktúrát fejleszteni fogjuk, ami érinti a salgót is. Emellett a félév során a kollégium hálózatának fejlesztése miatt várhatóak kissebb, éjjeli leállások.

Az elhelyezés ingyenes, csak egy hálóreget kell csinálni, amelyre ugyan azok a szabályok vonatkoznak, mint a nem salgósokra, így akinek a többi hálóregekért fizetnie kell, annak a salgósért is kell. A külsős pályázóknak szükségük van kollégista felelősségvállalóra.

FIGYELEM! A tavaszi félévben pozitívan elbírált pályázatok esetén a nyári időszakra NEM szükséges újra pályázni!

Szabályzat (https://support.sch.bme.hu/kb/faq.php?id=22)

Fontos, hogy az elhelyezendő gépeket fel kell matricázni, lehetőleg az előlapjukon. A matrica sablonját ezen a linken éritek el.
Fontos még, hogy az összes szervergépen kötelezővé vált az LLDP szolgáltatás futtatása, és azon keresztül legalább a szerver hosztnevének hirdetése.

Rackelhető gépet rack sín hiányában nem tudunk elhelyezni.

Pályázat leadása ezen a formon, határidő: 2021. március 15.

A pályázatok elbírálása folyamatos, legfeljebb egy hét feldolgozási idővel.

Eredményhirdetés:

– A pályázók a pályázatuk pozitív elbírálását követően, előzetes egyeztetés után helyezhetik el gépeiket a KSZK szervertermében és ekkortól csinálhatnak hálóreget a megfelelő hálózatba.

– Kontakt személy: Torma Kristóf kristof.tormaKUKACkszk.bme.hu