Ugrás a lényegre

Szolgáltatásaink helyzete

· Egy perc olvasmány
Schulcz Ferenc

A koronavírus-járvány miatt a Schönherz Zoltán Kollégiumot kiürítik, de ez nem jelenti azt, hogy az élet leállna. Van jó pár olyan szolgáltatásunk (pl. a levelezőlisták, a RemoteApp, a VIKWiki, és még sorolhatnánk,) ami otthonról, távoktatás mellett vagy személyes célokra is hasznos lehet. Mindent megteszünk, hogy ezeket a továbbiakban használni tudjátok.

Mivel mi sem lakhatunk a kollégiumban, előfordulhatnak a szokásosnál komolyabb kiesések, de ezeket megpróbáljuk elkerülni. Ha fennakadást, problémát tapasztaltok vagy kérdésetek van, adjatok fel ticketet a support.sch-n!

Update: a kollégiumból való kiköltözés és az épület bizonytalan jövője miatt nehezebbé vált a szolgáltatásaink stabil biztosítása. Emiatt néhány alapvető szolgáltatást (a levelezőlistákat, a SCHAcc-ot kiszolgáló Active Directory-t és a RemoteApp-ot) valamint dependenciáikat külső helyszínre, az I épületbe szervezzük ki. Úgy tűnik, hogy ezek a jövőben is nagy eséllyel elérhetők lesznek, más rendszereket viszont sajnos valamekkora valószínűséggel ideiglenesen elveszthetünk.

A kiszervezés miatt tapasztalhattok ma (03. 16-án) este egy leállást, amiről emailben értesítünk titeket. A segítségükért pedig hatalmas köszönet illeti a HIT munkatársait!