Ugrás a lényegre

Szolgáltatáskiesés szoknyafelújítás miatt

· 2 perc olvasmány

A kollégium épületén zajló tetőfelújítás a szervertermünket is érinti. Ennek következtében a szolgáltatásainkat kiszolgáló szervereinket és központi hálózati eszközeinket körülbelül 1 hónap erejéig át kell költöztetnünk egy ideiglenes helyre.

A hálózati eszközök költöztetése miatt a kollégiumi hálózat működésében 2016. július 16. (szombat) 23 órától 2016. július 17. (vasárnap) hajnali 5 óráig hosszabb-rövidebb kiesések várhatóak. Ezalatt az idő alatt az elsődleges core switch-ünket leállítjuk, kiszereljük a jelenlegi helyéről, és ideiglenesen az egyik szinti rendezőbe költöztetjük.

A hálózati infrastruktúránk leállítása előtt 2016. július 16. (szombat) 18 órától fokozatosan leállítjuk az általunk üzemeltetett szolgáltatásokat kiszolgáló szerverparkot. A felújítás idejére a szervereinknek a Kármán Tódor Kollégium Számítástechnikai Szakosztálya ad helyet. Miután az eszközeinket áttelepítettük a Szakosztály szervertermébe, vasárnap délutántól folyamatosan kapcsoljuk vissza a szervereinket és a rajtuk futó szolgáltatásokat a rendelkezésünkre álló kapacitásig.

A költözést követően a következő szolgáltatások egészen biztosan elérhetőek lesznek :

  • Levelezés
  • Levelezőlisták
  • Felhasználói home-ok (upload.sch)
  • VIK Wiki
  • Webhosting
  • Git

A salgóhoszting szolgáltatásunk a nyár folyamán szüneteltetjük.

A tetőfelújításra a már nagyon régóta húzódó és több első emeleten lévő kört érintő beázási problémák miatt van szükség. A kivitelezés várható időtartama körülbelül 1 hónap, ezek után még vissza kell szereljék a klímákat a szakemberek. Várhatóan augusztus végére már ismét helyre áll a rend. A fejleményekről igyekszünk benneteket tájékoztatni, a legfrissebb információkért látogassatok el a Facebook oldalunkra, ahol a költözés állapotáról hírt adunk, valamint iratkozzatok fel a kszk-news@sch.bme.hu levelezőlistára.