Ugrás a lényegre

Taggá válás

Ha szeretnél része lenni egy pezsgő közösségnek, szeretnél jó szakemberré fejlődni, motivált vagy, és szeretnél adni valamit a villanykaros társadalomnak, akkor gyere, és csatlakozz hozzánk! Ha nincs elég tapasztalatod, vagy nem érzed magadban a kellő szaktudást, az sem akadály: a taggá válás során megadjuk neked azokat az alapokat, amivel már részt vehetsz a projektjeinkben.

Ha KSZK-s akarsz lenni, a következő lépéseket kell megtenned:

1. Jelentkezz!

Erre minden évben, a GólyaKörte után szokott lenni lehetőség. Figyeld a Facebook-oldalunkat, vagy látogass meg minket a GólyaKörtén vagy az újoncdélutánunkon, hogy tájékoztatást kapj!

2. Végezd el a KSZKépzést!

Mielőtt csatlakozhatnál valamelyik körbe, részt kell venned egy kb. 10 alkalmas képzéssorozaton. Itt előadásokon, workshopokon keresztül egy olyan informatikai alapozást adunk neked, amit mindegyik körben, de később az egyetemen is hasznosítani tudsz. Némely alkalmak után szokott lenni egy csapatépülés, hogy megismerkedhess a jelenlegi és potenciálisan jövőbeli KSZK-sokkal, akikkel majd sok időt fogsz eltölteni.

A képzés végén meg kell írnod egy tesztet. Ennek célja, hogy megnézzük, mennyit sikerült elsajátítanod az átadni próbált anyagból, de nem kell félned tőle: nem az a célunk, hogy mindenkit megbuktassunk.

3. Legyél újonc egy vagy több körben!

Miután teljesítetted a KSZKépzést, kiválaszthatod, hogy melyik kör(ök) érdekel(nek). Itt választhatsz magadnak egy újoncprojektet, amin az idősebb tagok iránymutatása mellett dolgozhatsz, így gyakorlatban is beletanulhatsz abba, amivel foglalkozni fogsz – miközben már foglalkozol is vele.

Mit csináljak, ha nem akarom kivárni a GólyaKörtét?

Ha gólya vagy, akkor kénytelen leszel, mert első félévben semmilyen körbe nem csatlakozhatsz. Ha már felsőbbéves vagy, gyere el az érdekes körök gyűléseire, kapcsolódj be a munkájukba újoncként. A KSZKépzést a következő alkalommal persze így is el kell végezned, de addig is foglalkozhatsz azzal, ami motivál.